Novi Sad
24.10.2012.
14:20 > 09:38
Nacrt pravilnika zaštite od požara ugostiteljskih objekata je urađen i treba da se uskoro verifikuje i usvoji.
  • Filip

    03.12.2012 07:29
    zakon postoji, problem je inspekcija
    koja stavi u dzep evre i ne gleda da li je neko ispunio uslov ili ne, nego sada zeleci da zastite prave krivce izmisljaju kako zakon nije bio dobar, pa je jedan obican pravnik, pored toliko eksperata koji se bave zakonima, trebalo da otvori oci gospodinu Maricu i celoj Srbiji. Sramota, velika sramota, gospodo, ne trebaju nama novi zakoni, nama treba samo postovanje vec postojecih i ne pravite se ludi, nego inspekciju na optuzenicku klupu jer to su vam pravi krivci. Dokle god budemo skrivali prave krivce, dotle ce se ove tragedije ponavljati.
  • ccc

    25.10.2012 08:29
    Sve stoji, svaka inicijativa je dobra i bolja nego nikakva..., naravno
    Ali ovo sa vatrogasnim kolima ispred objekta teško da je izvodivo i pomalo mi je besmisleno...
    Po toj logici, trebala bi po jedna da stoje ispred svake škole, vrtića, univerziteta, velike firme...??? Zašto bi samo noćni lokali imali tu privilegiju da pred njima stražare vatrogasna kola dok je unutra 500 ili više osoba?
  • DekiNS

    25.10.2012 08:20
    Заиста је господин Бранко Миладиновић показао велику иницијативу и жао ми је што добри људи тако пролазе! Свака част на енергији и вољи - надам се да ће се ова иницијатива и конкретно реализовати на терену!
  • nsnn

    25.10.2012 06:58
    presipanje iz supljeg u prazno, pola gore navedenog je ne moguce primeniti u drzavi nasoj a i bilo kojoj drugoj, ovaj deo sa vatrogasnim kolima mi je posebno zanimljiv u gradu koji ima 4 puta manje vatrogasaca nego sto bi trebao po evropskim standardima, cija su vatrogasna vozila stara i po 30 godina i ciji vatrogasci rizikuju zivot za 30 i nesto hiljada u zastareloj opremi, takodje mnogo veci problem je sto , ako niste znali, vec postoje zakoni o lokalima, PP zastiti u istim, materijalima od kojih smeju da se prave, broju ljudi, itd... Ali ceo problem se svodi sto nasi inspektori za 100e u dzepu daju potpis da je sve to ispostovano iako svi vrlo dobro znamo da su svi ti zakoni samo mrtva slova na papiru, i dok se taj problem ne resi mozemo mi pisati jos milion Tamarinih,Jovaninih, Perinih i Djokinih zakona, dzaba sve kad se sustina problema ne resava
  • mrgud

    25.10.2012 06:20
    razumem
    razumem gnev ovih ljudi , ali ipak su davno ovi iz savremenih zemalja resili ovu problematiku , zasto se ne prepise jedan takav zakon a ne ovo da nam ispred svakog kluba stoje vatrogasna kola ...po ovom rezonu bi na svakom koraku trebao i po jedan policajac posto smo u opasnosti cim izadjemo na ulicu ...stvarno je tesko ziveti u jednoj zemlji koja se i dalje raspada ...
  • Obrad

    25.10.2012 05:43
    Zakoni postoje
    ali se ne primenjuju. Svake godine se izglasa na desetine zakona koje niko ne poštuje.
  • mile

    25.10.2012 05:13
    Mogli bi roditelji malo povesti racuna o vaspitanju dece, da ne idu na takva mesta a zakon ne vraca mrtve.On sada hoce da se iskupi za nesto sto nije dobro uradio , treba biti mnogo blizi sa svojom decom da bi oni mogli sami da uvide kakav je to sund, trecerazredna zabava. Moja deca ne gledaju pink i slicne programe i veoma sam zadovovljan.
  • jo

    24.10.2012 21:05
    Dužno poštovanje
    Uz svo dužno poštovanje ovo će biti samo još jedan u nizu neprimenljivih propisa kojih je puna Srbija.Da li je neko od njih izračunao koliko su to troškovi po jednom objektu da bi se sve to promenilo,renoviralo i sagradilo.Neko će reći " šta me briga imaju para " i možda jeste tako ali neka mi samo neko razjasni ovo za vozila.To znači da će vikendom u NS trebati 5-10 vatrogasnih vozila koja stoje celu noć za džabe.A letos da nije bilo ruskih aviona izgore pola srbije.Gde su tolika vozila.Sa druge strane ako nemaš uslove znači ne radiš i saberite samo koliko je to love manje za budžet
  • radnik vrednik

    24.10.2012 17:20
    e tako nek naprave i zakon
    e nek tako naprave zakon da lopovi koji ne isplaćuju radnicima platu vrše KRIVIČNO delo pa da za dve neisplaćene plate leže u zatvoru do dve godine
  • pravnici

    24.10.2012 17:10
    Dočekali da im tužni otac piše zakon!?
    Gospodinu Miladinoviću ogromno poštovanje za snagu i volju!

    Tužno je da je zakonopiscima "stručnjacima" bio potreban ovaj čovek i tragični događaj da bi se neko temeljno pozabavio zakonom. Samo da se još temeljno bave primenom zakona i da pohapse sve koji su prijave namerno gubili po fiokama!
  • milan

    24.10.2012 16:14
    To je sasvim u redu da se usvoji taj zakon. Mada moje misljenje je, da savremene zemlje imaju izuzetan nacin zastite od pozara. PA SAMO GA TREBA PREPISATI ne mora se izmisljati topla voda.
  • 24.10.2012 15:05
    Guca
    Želeo bih da se "Tamarin zakon" što pre usvoji i da se što pre počne primenjivati. Da se nikada neponove Kontrast i Laundž!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna